Словацькі перевізники погрожують повністю заблокувати пункт пропуску на кордоні

Словацькі перевізники погрожують повністю заблокувати пункт пропуску на кордоні
Через блокування кордону держбюджет України втратив 9,3 млрд грн
фото ілюстративне

UNAS готовий повністю заблокувати пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород» в обох напрямках

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує повністю заблокувати прикордонний пункт «Вишнє Нємецьке – Ужгород», якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена. Про це повідомляє пресслужба організації, словацькі перевізники усвідомлюють, що шлях до вирішення проблеми не є простим, але водночас назвали неприйнятним те, що поточна ситуація продовжує існувати. 

«Саме тому UNAS залишається в стані готовності до страйку, і якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород» в обох напрямках», – йдеться в повідомленні.

Перевізники також подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі. 

«Ми також хочемо подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації та будемо шукати рішення, щоб її змінити», – додали в організації. 

Раніше повідомлялося, через блокування українсько-польського кордону експорт через ці пункти пропуску знизився на 40%, а держбюджет України втратив 9,3 млрд грн через недонадходження митних платежів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: