Поліція відкрила кримінальну справу стосовно хворого на коронавірус житомирянина

Поліція відкрила кримінальну справу стосовно хворого на коронавірус житомирянина

Перше кримінальне провадження відкрито через порушення правил карантину

Щодо хворого на коронавірус мешканця Житомира, який не повідомив, що перебував за кордоном із групою туристів, відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Кримінальне провадження відкрите за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування перевіряється інформація про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну.

Нині встановлено, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористались ще понад 30 людей.

Наразі поліцейські встановлюють їх контакти, місце проживання та спілкуються з ними щодо мети нещодавнього візиту за кордон, а також пояснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції», йдеться у повідомленні.

19 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що мешканець Житомира, у якого 19 березня виявили Covid-19, працює в турфірмі й за кордоном перебував разом з групою туристів.

Раніше 49-річний мешканець Житомира, який заразився коронавірусом, повідомив, що в середині березня з другом і його сином відпочивав на гірськолижному курорті в Австрії.

Як повідомляв «Главком», в Україні почалося інфікування коронавірусом всередині країни.

У МОЗ також заявили, що якщо буде відбуватися таке ж продовження зростання захворювання на коронавірус, то карантин в Україні буде подовжений на 100%.

Як відомо, у четвер в Україні кількість померлих від коронавірусу Covid-19 збільшилася до трьох осіб. 

Станом на вечір 19 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, три з них – летальні.

Зокрема, у четвер ввечері у Чернівецькій області коронавірус виявили ще у п’яти людей. Таким чином кількість інфікованих у регіоні зросла до 15.

Також повідомлялося про зараження в Івано-Франківській області. два випадки на Дніпропетровщині та у двох пацієнтів у Києві та Житомирі

Читайте також інтерв’ю «Главкома»:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: