«Енергоатом» не може забезпечити вивезення ядерного палива через кризу в галузі

«Енергоатом» не може забезпечити вивезення ядерного палива через кризу в галузі
В «Енергоатомі» кажуть, що обсяг надходжень скоротився до такого рівня, щоб тільки забезпечити виплату зарплати, податків і якісь невеликі поточні платежі

ДП «Гарантований покупець» заборгував НАЕК «Енергоатом» понад 4 млрд грн

Через кризу на ринку електроенергії НАЕК «Енергоатом» не отримав понад 4 млрд грн за поставлену електроенергію і в даний час компанія не може забезпечити закупівлю та вивезення ядерного палива. Про це заявив генеральний директор «Енергоатом-Трейдинг» НАЕК «Енергоатом» Сергій Бєдін.

Він зазначив, що борг ДП «Гарантований покупець», якому постачається 85% всієї атомної електроенергії для потреб населення, накопичив борг понад 4 млрд грн.

«Обсяг надходжень скоротився до такого рівня, що ми тільки можемо забезпечити виплату зарплати, податків і якісь невеликі поточні платежі. Ми не можемо ні забезпечити закупівлю ядерного палива, ні вивезення палива, ні ремонтну кампанію. У нас виручка взагалі впала нижче, ніж була, найнижча виручка, скажімо так, яка дозволяє тільки забезпечити зарплату і обов'язкові платежі, податки, відсотки по банкам», - повідомив Бєдін.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, перший заступник голови комітету з енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко заявив, що енергетична галузь наблизилася до колапсу, і необхідно терміново призначити професійного міністра енергетики з професійною командою.

У свою чергу народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокований діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за півроку знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: