Глава ОПЕК заявив про подолання критичного моменту нафтової кризи

Глава ОПЕК заявив про подолання критичного моменту нафтової кризи
В ОПЕК планують провести зустріч у червні, де розглянуть стан світової економіки та відновлення попиту на нафту

В організації з оптимізмом дивляться на друге півріччя 2020 року.

Глава Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Мухаммед Баркіндо заявив, що найкритичніший момент нафтової кризи подолано.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами Баркіндо, найгірше у нафтовій сфері вже позаду, тому в організації з оптимізмом дивляться на друге півріччя 2020 року.

«В ОПЕК ми зберігаємо обережний оптимізм щодо того, що найгірше вже позаду. Те, що ми бачили у квітні, було екстраординарним, але ми прийняли виклик», - сказав глава ОПЕК.

Баркіндо зазначив, що в ОПЕК планують провести зустріч у червні, де розглянуть стан світової економіки та відновлення попиту на нафту, вивчать варіанти скорочення її видобутку.

Він також наголосив, що члени ОПЕК швидко впроваджують необхідні скорочення. Через добровільне скорочення видобутку нафти у Саудівській Аравії, ОАЕ, Кувейті, США та інших країнах загальний обсяг світових поставок у червні скоротиться на 17,2 млн барелів на добу.

Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія скорочує видобуток нафти ще на мільйон барелів на добу.

До слова, російський експерт визнав, що попит на нафту не відновиться у найближчі роки.

Нагадаємо, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

Наприкінці квітня повідомляли, що ціна на американську нафту WTI різко впала на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: