Голову Антимонопольного комітету збираються викликати «на килим» до Ради

Голову Антимонопольного комітету збираються викликати «на килим» до Ради
Юрія Терентьєва планують викликати на засідання Верховної Ради для заслуховування звіту

Герус тисне на АМКУ і НКРЕКП для лобіювання інтересів власників феросплавних заводів

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус тисне на Антимонопольний комітет і НКРЕКП для лобіювання інтересів власників феросплавних заводів.

Про це написав народний депутат України, перший заступник парламентського Комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook.

Кучеренко відзначає, що основна сфера інтересів голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса - війна з ДТЕК і лобіювання інтересів власників феросплавних заводів. З цією метою він тисне на Антимонопольний комітет і Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

«Основна сфера інтересів керівництва - війна з ДТЕК і лобіювання інтересів власників феросплавних заводів плюс лобіювання інтересів голови правління «Нафтогазу» Коболєва з метою «анбандлінга» за своєю схемою. Тиск на НКРЕКП і АМКУ з метою їх паралізації і обслуговування вищевказаних «планових» завдань», - написав Кучеренко.

Нардеп також повідомив, що голову Антимонопольного комітету планують викликати на засідання Верховної Ради для заслуховування звіту (відповідний проект постанови Андрій Герус зареєстрував недавно в парламенті - №2306), проте, в реальності це є елементом тиску на керівництво АМКУ.

«Для «залякування» готується виклик на килим голови АМКУ, але претензії виключно в сфері вищевказаних завдань. Про схеми «Нафтогазу» і «Укрнафти» там мова точно не йде », - написав Кучеренко.

Нагадаємо, на початку жовтня Антимонопольний комітет України порушив справу проти компанії «ДТЕК Західенерго» за порушення умов економічної конкуренції. У самій компанії ці обвинувачення вважають необґрунтованими.

В кінці 2018 року АМКУ вже прийняв рішення, яким визнав, що компанія «ДТЕК» не є монополістом в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: