Компанія Panasonic продала свою частку в Tesla за $3,6 млрд

Компанія Panasonic продала свою частку в Tesla за $3,6 млрд

Panasonic продовжить випускати акумулятори для американського виробника електромобілів

Фото Reuters

Після новин про продаж акції Panasonic виросли в ціні майже на 5%

Японська компанія Panasonic продала свою частку в Tesla, але продовжить випускати акумулятори для американського виробника електромобілів.

Про це повідомляє Reuters.

«Компанія, яка базується в Осаці, заявляє, що продаж є результатом перегляду її стратегії щодо володіння акціями та не вплине на ділове партнерство фірм», – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що вартість акцій становила близько $3,6 млрд. У 2010 році Panasonic заплатила за свою двовідсоткову частку в Tesla $30 млн, додає японське агентство.

Воно також нагадує, що в попередньому році Panasonic підписала угоду про постачання акумуляторів для електромобілів.

Як зазначає видання, аналітики очікують, що виручені кошти Panasonic спрямує на фінансування планів стратегії зростання, «включаючи придбання американської компанії з розробки програмного забезпечення Blue Yonder за 7,1 млрд доларів».

Нагадаємо, Microsoft повідомила про нові кібератаки хакерського угруповання Nobelium щодо користувачів компанії і їх даних в 36 країнах. За даними Microsoft, Nobelium базується в Росії і причетна до атаками на клієнтів SolarWinds в США. Атаки здійснювалися на IT-компанії, урядові установи і неурядові організації, аналітичні центри та фінансові сервіси в 36 країнах світу.

Як повідомлялося, в Україну повертається Renault Captur – один з найпопулярніших міських кросоверів в Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: