На Банковій пояснили, чому за рік Зеленський не зміг призначити голів багатьох райдержадміністрацій

На Банковій пояснили, чому за рік Зеленський не зміг призначити голів багатьох райдержадміністрацій
Сергій Трофімов повідомив, що через Офіс президента вже пройшло 12 тис. потенційних кандидатів на керівників райдержадміністрацій

Сергій Трофімов: Черга охочих стати главами районів відсутня

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов стверджує, що президент Володимир Зеленський не зміг протягом року призначити багатьох голів райдержадміністрацій, бо черга з охочих наразі відсутня. Про це посадовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами посадовця, кандидатам на голову райдержадміністрації пропонують маленьку зарплату і велику відповідальність. «Потрібно, щоб люди приходили компетентні, які не хочуть красти або відписувати якісь преференції комусь на місцях», - вважає перший заступник голови Офісу президента.

Водночас, Трофімов запевняє, що на сьогодні робота з потенційними кандидатами триває.

«Все в процесі. Через нас пройшло 12 тисяч осіб. Існує така річ, як спецперевірка, що триває 25 днів, і не всі її проходять», - наголосив посадовець.

Як повідомлялося, 20 березня Зеленський призначив голів семи райдержадміністрацій. Наприкінці лютого він призначив нового голову Переяслав-Хмельницької РДА. І на початку лютого цього року Зеленський призначив нових голів Згурівської і Таращанської райдержадміністрацій Київської області. Згуровську РДА очолив Ігор Фенік, а головою Таращанської РДА став Вадим Пасичнюк. Також Зеленський призначив головою Яготинської РДА Київщини Олександра Кудрявського.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: