Норвегія - єдина країна в світі, яка не постраждає від нафтової кризи, - експерт

Норвегія - єдина країна в світі, яка не постраждає від нафтової кризи, - експерт
Норвегія має у Пенсійному фонді понад трильйон нафто- і газодоларів на п’ять мільйонів населення

Український експерт пояснив, які країни найбільш вразливі у нинішній нафтовій кризі

Президент Центру глобалістики «Стратегія XXI», колишній заступник голови правління ВАТ «Укртранснафта» Михайло Гончар вважає, що найбільш вразливі у нинішній нафтовій кризі ті країни, для яких нафта та газ забезпечують левову частку бюджетних надходжень. Про це експерт сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Є тільки єдина країна у світі, громадяни якої можуть бути у відносному спокої, бо вони дбали останні тридцять з гаком років про своє майбутнє без нафти. Це Норвегія, у якої у Пенсійному фонді понад трильйон нафто- і газодоларів на п’ять мільйонів населення», - зазначив Гончар.

Експерт зауважив, що визначальні події на нафтовому ринку будуть, як не раз це бувало в історії, на Близькому сході, а точніше – в Затоці.

Як повідомлялося, ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Нагадаємо, станом на квітень 2020 року до складу ОПЕК входять 13 країн: Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Іран, Ірак, Конго, Кувейт, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Нігерія, Саудівська Аравія і Екваторіальна Гвінея

ОПЕК+ - це домовленість, яка охоплює не тільки країни-члени картелю, але й низку інших: Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзію, Оман, Південний Судан, Росію та Судан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: