Нафта продовжує дорожчати, попит відновлюється

Нафта продовжує дорожчати, попит відновлюється
Виробники істотно скорочують видобуток, і на тлі зростання попиту ринок поступово рухається до відновлення, - екперт

Вартість липневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 35,32 за барель, що на $ 2,82 (8,68%) вище за ціну на закриття попередньої сесії

Ціни на нафту еталонних марок у понеділок, 18 травня, продовжують впевнено підвищуватися. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що вартість липневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:01 за Києвом становить $ 35,32 за барель, що на $ 2,82 (8,68%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерс на WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу здорожчав на $ 3,42 (11,62%) - до $ 32,85 за барель.

Червневий контракт WTI спливає у вівторок. Місяцем раніше ціна травневого ф'ючерсу вперше в історії стала негативною, опустившись до мінус $ 37,63 за барель.

Як зазначає Bloomberg, повторення цього сценарію стало вкрай малоймовірним після вступу з силу угоди ОПЕК + про скорочення видобутку, а також на тлі ознак відновлення попиту і зниження видобутку в США.

Генеральний секретар ОПЕК Мохамед Баркіндо заявив в інтерв'ю Bloomberg Television, що прогноз на друге півріччя 2020 року понад позитивний, оскільки світова економіка буде відновлюватися.

«Виробники істотно скорочують видобуток, і на тлі зростання попиту ринок поступово рухається до відновлення», - говорить старший аналітик нафтових ринків Rystad Energy Паола Родрігес Масью, яку цитує CNBC.

Як повідомлялося, вперше з середини квітня: ціна нафти Brent перевищила $33.

Напередодні глава Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Мухаммед Баркіндо заявив, що найкритичніший момент нафтової кризи подолано.

Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія скорочує видобуток нафти ще на мільйон барелів на добу.

До слова, російський експерт визнав, що попит на нафту не відновиться у найближчі роки.

Нагадаємо, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

Наприкінці квітня повідомляли, що ціна на американську нафту WTI різко впала на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: