Росія зазнала великої поразки. Німеччина відмовила у поступці щодо «Північного потоку-2»

Росія зазнала великої поразки. Німеччина відмовила у поступці щодо «Північного потоку-2»

Німецький регулятор відхилив заявку «Північного потоку-2» на звільнення від норм газової директиви ЄС

«Навіть якщо тепер долю Nord Stream-2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність», – посол

Німецький незалежний регулятор з питань транспортних мереж Bundesnetzagentur відхилив заявку компанії-оператора газопроводу «Північний потік-2» на звільнення від регулювання ЄС - від правил газової директиви Євросоюзу. Причина відмови - проект не був реалізований до 23 травня 2019 року, що могло б дозволити вивести його з-під обмежувальних правил.

Про це у Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«Маємо велику перемогу у Берліні: щойно німецький незалежний регулятор Bundesnetzagentur прийняв остаточне рішення про відмову надати проекту «Північний потік-2» виняток із законодавства ЄС! Навіть якщо тепер долю Nord Stream2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність», – написав Андрій Мельник.

Газова директива передбачає, що всі газопроводи, які пролягають через країни ЄС, повинні дотримуватися ряду вимог, зокрема діяльність із постачання і транспортування газу повинні здійснювати різні компанії. Для Північного потоку-2 це може означати те, що газопровід можна буде завантажити тільки наполовину.

Зазначимо, агенство Bloomberg повідомило, що після тримісячного кругосвітнього плавання російський трубоукладач «Академік Черський», який Газпром планує використовувати для добудови газопроводу Північний потік-2, пришвартувався у німецькому порту Мукран, де розташований логістичний термінал проекту СП-2.

Раніше повідомляли, що федеральне мережеве агентство ФРН планує відхилити заявку Nord Stream 2 («Північний потік–2») на звільнення від норм газової директиви ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: