Новий керівник «Укрзалізниці» оголосив старт «Великого будівництва»

Новий керівник «Укрзалізниці» оголосив старт «Великого будівництва»
Напередодні уряд призначив нового тимчасового керівника «Укрзалізниці» – Олександра Камишіна
Фото: uz.gov.ua

«Моє завдання – переломити негативну тенденцію занепаду залізниці та повернути їй колишню потужність, а залізничникам – престижність професії», – сказав Камишін

Новий в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін заявив, що в «Укрзалізниці» розпочинається «Велике будівництво». Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що міністр інфраструктури Олександр Кубраков 12 серпня представив Камішина залізничникам.

В «Укрзалізниці» додали, що Кубраков окреслив наступні пріоритетні завдання, які стоять перед новим керівництвом:

  • підняття тарифів на вантажні перевезення,
  • налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника – ДП «Енергоатом»,
  • залучення на український ринок міжнародних інвесторів та закупівля нових потягів та локомотивів, як в українських, так і в іноземних виробників, за умов локалізації виробництва.

«Укрзалізниця колись була потужною компанією, і я пам’ятаю ті часи. Але, на жаль, останні роки її стан тільки погіршувався. Моє завдання – переломити негативну тенденцію занепаду залізниці та повернути їй колишню потужність, а залізничникам – престижність професії. Тож в «Укрзалізниці» розпочинається «Велике будівництво». Мені потрібна гарна команда і кожен із вас отримає можливість стати її частиною», – сказав Камишін.

Нагадаємо, напередодні уряд призначив нового тимчасового керівника «Укрзалізниці».

Раніше стало відомо, що у найближчі місяці «Укрзалізницею» керуватиме тимчасовий голова правління за підтримки спеціального антикризового штабу.

До слова, 12 серпня регулятор погодив підвищення тарифів на вантажні перевезення «Укрзалізниці».

Нагадаємо, минулого тижня РНБО доручила Кабінету міністрів покласти обов'язки голови правління «Укрзалізниці» на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Як відомо, РНБО виносило питання «Укрзалізниці» на своє засідання 30 липня. Тоді вирішили ввести тимчасове керівництво до обрання голови правління та формування повноцінних органів управління. В РНБО вважають, що «Укрзалізниця» нині у критичному стані, і це загрожує нацбезпеці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: