Повернення українців тільки з Єгипту обійшлося туроператорам у $12 млн збитків

Повернення українців тільки з Єгипту обійшлося туроператорам у $12 млн збитків

У туроператорів не було можливості вивезти від 40 до 50 тис. людей з різних країн світу за три дні з моменту оголошення про закриття кордону до безпосередньо його закриття, - Рудіч

Президент асоціації турагенцій Антон Рудіч повідомив, скільки українців не встигли повернутися додому до закриття кордону

Президент Української асоціації турагенцій Антон Рудіч стверджує, що на сьогодні збитки через коронавірус і закриття кордонів дуже складно підрахувати, проте «ходила інформація, що тільки вивезення людей з Єгипту коштувало $12 млн». Про це Рудіч розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Мова про прямі витрати – просто оплата літаків, які в один бік летіли порожніми. Зараз у туроператорів і турагентів перше завдання – вивезти усіх людей з мінімальними втратами», - наголосив Рудіч.

За словами президента Асоціації, ніякої можливості вивезти від 40 до 50 тис. людей раніше за ці три дні, які в операторів були (з моменту оголошення про закриття кордону до безпосередньо його закриття. – «Главком»), не було.  

Президент Асоціації наголосив, що туроператори рахуватимуть збитки «коли відкриється небо». «Нині маємо карантин до початку квітня. Дуже мало хто вірить, що його не продовжать. Життя багатьох турфірм залежатиме від того, як довго карантин триватиме. Це в першу чергу. Другий фактор – відсутність сезону», - говорить президент Асоціації турагенцій і додає, що наразі закриття маршрутів до Єгипту дуже погано позначається на туроператорах, бо «це – перша країна для українців». «Туреччина нині під питанням. Італія далеко не найголовніший напрямок. Без Італії ми б спокійно прожили», - підкреслив Рудіч.

Президент Асоціації туроператорів розповів, що наразі все ж таки ще є люди-оптимісти, які бронюють подорожі на літо та осінь, «але їх кількість смішна».

До відома, пандемія коронавірусу може призвести до того, що 50 млн людей, які працюють у сфері туризму по всьому світу, можуть втратити роботу. Про це свідчить прогноз Всесвітньої ради з подорожей і туризму (WTTC).

Нагадаємо, 17 березня в Україну повернулися понад 50 тисяч українців.

10 березня уряд України ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусу до 3 квітня. Постановою запроваджена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також роботи метрополітенів.

З 17 березня Україна закрила пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення на два тижні.

До слова, з 12 березня по 3 квітня в Україні запроваджено карантин для запобігання поширенню коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: