Реформа екоінспекції за рік повністю провалена - ексміністр

Реформа екоінспекції за рік повністю провалена - ексміністр
Досі не розроблений Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища до 2025 року, - ексміністр

Головною причиною провалу реформування екологічної сфери стала ліквідація Мінприроди наприкінці 2019 року, - Семерак

Україна за рік повністю провалила реформування екологічної сфери. Про це написав колишній міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook, аналізуючи досягнення нової влади за рік із моменту інавгурації президента Володимира Зеленського.

На думку ексурядовця, головною причиною провалу реформування екосфери стала, у першу чергу, ліквідація Мінприроди наприкінці 2019 року.

«Ліквідоване міністерство екології та природних ресурсів. Захист довкілля доручено енергетикам, а кадрова політика - хаотична», - написав він.

Семерак нагадав, що тривалий час також не було постійного керівництва в новоствореному Мінекоенерго та у підпорядкованих йому Держводагентстві, Державному агентстві управління зоною відчуження (ДАЗВ) та Держекоінспекції (ДЕІ).

Зокрема, він нагадав, що уряд часів Володимира Гройсмана у 2019 році ухвалив рішення ліквідувати корумповану Державну екологічну інспекцію. Замість створювати абсолютно новий орган – нинішня влада вирішила її відновити.

«Реформа екоінспекції зараз провалена. Свого часу ми ліквідували корумповану Держекоінспекцію, а тепер її відновили та «тусують» керівників! Розроблений нами закон про новий орган знято з розгляду. Вже за ініціативи громадськості депутатами зареєстрований законопроект про екологічний контроль, але він досі не розглянутий», - прокоментував ситуацію колишній міністр екології.

Крім того, не виконується Національна стратегія екологічної політики до 2030 р., затверджена Законом України (документ розроблено і схвалено до обрання Зеленського). Також досі не розроблений Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища до 2025, який, згідно з згаданим законом, мав розробити Кабінет міністрів.

«Хоча ще в серпні минулого року драфт проекту (Плану – ред.) ми винесли на обговорення. Тобто, зараз в Україні не має дорожньої карти екореформ, за якою рухатися», - резюмував Остап Семерак.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: