Співвласник Rozetka спрогнозував, які товари стануть дефіцитом через війну

Співвласник Rozetka спрогнозував, які товари стануть дефіцитом через війну
Більшість товару буде дорожчати. І не буде асортименту
фото з відкритих джерел

У першу чергу українці відчують відсутність асортименту

Через війну в Україні у магазинах може виникнути і нестача побутової техніки. Про це розповів співвласник онлайн-ритейлера Rozetka Владислав Чечоткін виданню Forbes.

Через те, що в Україні заблоковані морські порти, постачати цим шляхом різну продукцію неможливо. Для великих партій наземні шляхи недоступні повною мірою, оскільки є ще дуже багато інших товарів, і постачати все це разом просто немає ресурсу.

Все це призводить до того, що в Україні виникне дефіцит побутової техніки. «І виробники, і дистриб'ютори роблять усе, щоб запобігти цьому дефіциту. Але треба розуміти, що нестабільна гривня плюс зруйнований ланцюжок поставок призводять до того, що він точно буде. І точно буде проблема з асортиментом», – пояснив Чечоткін.

За його словами, у першу чергу українці відчують відсутність асортименту. «Базові холодильник і пральна машинка будуть, а от якщо ти захочеш чогось особливого, то ні», – зауважив Чечоткін.

Він додав, що стосуватиметься це не лише побутової техніки. Водночас є і те, що вирівнює ситуацію, а саме падіння попиту на цю продукцію. Крім того, послаблювати кризу допомагатимуть малі підприємці, які привозитимуть маленькі партії з різних країн.

Так, це буде дорожче. І не буде асортименту. Але вони завжди швидше йдуть на кардинальні зміни. Ось ця нестабільність породить нових гравців та нових зірок. Тому що завжди криза – це нові можливості», – зазначив фахівець.

Нагадаємо, дієтолог розповіла, якими продуктами краще запасатися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: