Байден назвав дві причини глобальної економічної кризи

Байден назвав дві причини глобальної економічної кризи
За словами президента США, дії кремлівського лідера лише посилили негативний ефект на глобальну економіку після того, як вона зазнала потрясінь після Covid-19
фото скріншот відео

Байден: «Вторгнення Путіна в Україну підняло ціни на пальне та їжу по всьому світу»

Президент США Джо Байден заявив, що російський диктатор Володимир Путін, а також пандемія Covid-19 є причинами глобальної економічної кризи, підвищення цін на пальне й продукти харчування. Про це Байден повідомив у Твіттер.

«Дозвольте чітко заявити про дві причини, чому ціни, в тому числі на бензин, наразі так злетіли – це Covid і Володимир Путін», – написав американський лідер.

Байден також додав відео зі свого виступу, де він пояснює власну позицію.

«Вторгнення Путіна в Україну підняло ціни на пальне та їжу по всьому світу. Ми спостерігали це в останніх даних щодо інфляції», – наголосив глава Білого дому.

За його словами, дії кремлівського лідера лише посилили негативний ефект на глобальну економіку після того, як вона зазнала потрясінь після Covid-19.

Президент підкреслив, що докладає всіх зусиль для того, щоби добитися зниження цін та зменшити негативний ефект від кризи, створеної Путіним.

У цьому зв’язку він нагадав, що розпорядився вивільняти щодня зі стратегічних запасів США по 1 млн барелів нафти на день упродовж наступних шести місяців. Крім того, президент США наголосив, що працює з нафтовиробниками для того, щоби збільшити виробництво необхідного пального.

Раніше, Байден заявив, що плани Путіна завоювати Україну провалилися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: