Україна посіла друге місце за експортом органічної продукції до ЄС

Україна посіла друге місце за експортом органічної продукції до ЄС

Україна значно посилила свої позиції на органічному ринку ЄС

Український експорт органічної продукції до ЄС зріс за минулий рік на 27% у порівнянні із 2018 роком

Україна за підсумками 2019 року посіла друге  місце за обсягами експортованої до Європейського Союзу органічної продукції.

Про це йдеться у щорічному звіті Єврропейської Коміссії «Імпорт органічних агропродовольчих товарів в ЄС: ключові зміни у 2019 році», повідомляється на сайті Оrganicinfo.

 «Україна значно посилила свої позиції на органічному ринку ЄС. За підсумками 2019 року Україна посіла 2 місце зі 123 країн за обсягами експортованої органічної продукції до ЄС, піднявшись на дві сходинки порівняно з попереднім роком», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 2019 рік до ЄС було ввезено 3,24 млн тонн органічної агропродукції, більше 10% якої припадає на Україну. Український експорт органічної продукції до Євросоюзу зріс за минулий рік на 27% у порівнянні із 2018 роком, до 337, 86 тис. тонн. Загалом органічна продукція складає близько 2% загального імпорту агропродовольчих товарів до ЄС.

Серед імпорту до ЄС органічних зернових (окрім рису та пшениці) на продукції з України припадає 76,9%; з імпортованої пшениці 31,8% припадає на українську; в структурі імпорту органічних олійних (крім сої) частка України становить 18,2%; в імпорті сої – 13% імпорту сої з України, фруктів - 11%. Також Україна входить до групи найбільших експортерів органічних макухи, фруктових соків та овочів до ЄС.

У 2018 році Україна посідала 4 місце за обсягами експорту органічної продукції до ЄС, поступаючись Китаю, Еквадору та Домініканській Республіці. Останні дві країни постачають в ЄС майже виключно тропічну продукцію.

 

Нагадаємо, з початку року експорт сільськогосподарської продукції збільшився до $1,98 млрд. Із загального експорту частка аграрної продукції становить 48%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: