Українські виробники придумали нову назву для сиру фета
Для ребрендингу фети доведеться запустити потужну маркетингову програму
Українські виробники, що займаються виготовленням сиру фета, придумали для нього нову назву – набіл.
Про це розповіла заступниця голови громадської спілки «Вівчарство і козоводство України» Наталія Якименко, передає Agroportal.
«В Україні є давнє слово, яке рідко використовується, – набіл. Тому виробники пропонують продавати фету як набіл розсолу», – говорить вона.
Якименко пояснює, що необхідність пошуку нової назви для продукту виникла в зв’язку з імплементацією Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
Фета захищена в ЄС як географічне зазначення, тому з 2023 року вітчизняні компанії не матимуть права так називати свій продукт.
Якименко додає, що для ребрендингу фети доведеться запустити потужну маркетингову програму, щоб донести інформацію до споживачів.
Нагадаємо, гуцульська бринза отримала статус захисту за походженням.
Коментарі — 0