В Україні подорожчає мобільний зв’язок

В Україні подорожчає мобільний зв’язок

Поки про підвищення тарифів в середньому на 20% заявили в Vodafone

В Україні подорожчає мобільний зв’язок.

Поки про підвищення тарифів в середньому на 20% заявили в Vodafone. Упродовж травня двічі зміняться умови ряду тарифних планів мобільного оператора Vodafone Україна. 

Як стало відомо, з 15 травня 2020 року зміняться умови тарифних лінійок RED Extra (XS, XS-2, S, M, L), RED (XS+, S, M, L), Unlim 3G, 3G+, а з 27 травня 2020 року – змінюються умови лінійок Vodafone SuperNet (Start, Pro, Pro-1, Unlim), Super Net Turbo 2019 і Joice.

Як повідомили в Vodafone Україна, зміни в тарифах викликані сукупністю кількох факторів, таких як витрати на будівництво нової інфраструктури, зростання навантаження на мережу (відповідно, зростання витрат на підтримку інфраструктури та розширення ємності) і практично повна відсутність доходів від роумінгу.

Але про неминуче подорожчання говорять і в інших компаніях.

Зв’язок в Україні чи не найдешевший у світі. Але вимагає чималих інвестицій – якщо ми говоримо про розвиток 4G. А до цих пір тисячі українських міст і сіл – взагалі без зв’язку. І це треба міняти.

До слова, зовсім скоро в українських селах має з’явитися швидкісний інтернет. Оператори мобільного зв’язку отримали ліцензії на «далекобійні» частоти. Відтепер вони зможуть при встановленні меншої кількості базових станцій покривати більшу територію.

Нові ліцензії отримали чотири оператори – «Київстар», «Водафон Україна» та «Лайфселл». Їм дали доступ до радіочастот у діапазоні 800-900 МГц.

Початок розвитку мереж заплановано на 1 липня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: