В Україні продавали свинину, інфіковану африканською чумою

В Україні продавали свинину, інфіковану африканською чумою
Були проведені лабораторні дослідження зразків в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи

В ході моніторингу отримано всього вісім позитивних результатів на африканську чуму

Держпродспоживслужба провела моніторинг ситуації з поширення збудника африканської чуми свиней через стихійні ринки. У ході моніторингу відібрано 3,5 тис. зразків свинини, з яких отримано всього вісім позитивних результатів на АЧС.

Про це інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«У ході моніторингу протягом 2019/20 років на стихійних ринках відібрано 3,5 тис. зразків продукції тваринного походження (сировина та продукція із свинини) в чотирьох областях України: Закарпатській, Одеській, Рівненській та Харківській», – йдеться в повідомленні.

В результаті були проведені лабораторні дослідження зразків в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ). Отримано в областях всього вісім позитивних результатів на АЧС в Закарпатській – два, Одеській – чотири та Харківській – два, що становить 0,23% від загальної кількості».

Варто додати, що на основі отриманих результатів територіальними органами Держпродспоживслужби в Закарпатській, Одеській та Харківській областях, спільно з органами національної поліції, органами місцевого самоврядування вживаються заходи посилення контролю, зокрема щодо переміщення живих тварин, сировини і продукції тваринного походження та ліквідації місць стихійної торгівлі.

Нагадаємо, перша літня ягода – полуниця – в цьому році піднесла неприємний сюрприз. Вже друга половина червня, зазвичай в цей час самий розпал полуничного сезону. Але ціни на ягоду досі не падають. У минулому році був неврожай ягоди, а в цьому її менше ще в три рази.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: