«Волиньгаз» перерахував вартість доставки газу майже 23 тисячам споживачів

«Волиньгаз» перерахував вартість доставки газу майже 23 тисячам споживачів

Компанія «Волиньгаз» здійснила перерахунок вартості доставки газу

В квітні оновлені рахунки отримали 22,7 клієнтів «Волиньгазу».

Компанія «Волиньгаз» здійснила коригування нарахувань 22,7 тис. клієнтам компанії на суму 1,498 млн гривень. Це було здійснено згідно із затвердженим ЦКРЕКП у березні мінімальним розміром плати за доставку газу. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Перерахунок вартості розподілу газу торкнувся нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців, і які не мають історії споживання.

Загалом, розмір встановленого мінімального платежу у Волинській області коливається від 3,5 грн до 28, 52 грн на місяць, в залежності від наявності газового обладнання.

  • Домогосподарство з газовою плитою – 3, 5  грн
  • Домогосподарство з плитою та газовою колонкою –11, 45 грн
  • Домогосподарство з автономним опаленням – 28, 52 грн

«Ще в квітні оновлені рахунки отримали 22,7 клієнтів «Волиньгазу». Попри проведений перерахунок та зменшення вартості послуг розподілу на 1,49 млн грн майже 56% споживачів газу, яким зменшено нарахування, продовжують боргувати за надані послуги», - розповідає комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

«Клієнти, на яких поширюється дія постанови, і які сплатили за послуги розподілу на початку року можуть не хвилюватися, адже кошти залишилися на особових рахунках і будуть зараховані при розрахунках в наступні місяці. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру», – зазначають у компанії.

Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахований з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що рівень розрахунків за надані послуги розподілу газу на Вінниччині у березні склав лише 60 %. При цьому споживання газу залишається інтенсивним, адже сім’ї споживачів під час карантину залишаються вдома, користуються газом та іншими комунальними послугами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: