Зеленський сподівається, що Рада найближчим часом ухвалить законопроєкт щодо «інвестиційних нянь»

Зеленський сподівається, що Рада найближчим часом ухвалить законопроєкт щодо «інвестиційних нянь»
Фото Офісу президента

Документ передбачає державну підтримку великих інвестиційних проєктів

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Рада найближчим часом ухвалить у цілому законопроєкт щодо «інвестиційних нянь» та передасть йому на підпис.

Про це він заявив на зустрічі з бізнесменами Закарпаття, повідомляє пресслужба ОП.

«Сподіваюся, що цей законопроєкт найближчим часом буде ухвалений народними депутатами в цілому та переданий мені на підпис», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що нещодавно Верховна Рада проголосувала в першому читанні за цей законопроєкт, який містить низку стимулів для інвесторів. 

Зокрема, за його словами, документ передбачає державну підтримку великих інвестиційних проєктів шляхом укладання договору з урядом і відповідне надання цим проєктам гарантій виконання та податкових пільг.

Нагадаємо, 1 липня, заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів представила законопроєкт про підтримку та стимулювання інвестицій. Законопроєкт уже обговорили з урядом, профільними комітетами Верховної Ради та Національною інвестиційною радою.

Як повідомлялося. Верховна Рада 21 липня, прийняла за основу в першому читанні законопроєкт №3760 про «інвестиційних нянь», автором якого є президент Володимир Зеленський. «За» проголосували 244 нардепи. Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: