Ексдиректора наукової установи звинувачують у знищенні бомбосховища на Печерську

Ексдиректора наукової установи звинувачують у знищенні бомбосховища на Печерську
Бомбосховище на вул. Лютеранській було знищено протягом 2015–2016 років
Фото з: відкритих джерел

Під час будівельних робіт було знищено бомбосховище по вул. Лютеранській.

Повідомлено про підозру колишньому директору Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості», службова недбалість якого призвела до знищення бомбосховища у Печерському районі столиці. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх обов’язків директором установи щодо збереження майна, яке перебуває на балансі цієї організації, протягом 2015–2016 років у результаті будівництва, організованого приватним товариством, знищено захисну споруду (бомбосховище) по вул. Лютеранській, яку відповідно до відомостей номерного обліку сховищ І-IV класів Києва віднесено до 3-го класу.

Внаслідок знищення бомбосховища порушено систему цивільного захисту населення столиці та заподіяно державі шкоду у розмірі 2,3 млн грн.

Наразі колишньому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України.

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Печерського управління поліції за оперативного супроводу Головного управління СБУ у Києві та Київській області.

Досудове розслідування триває, встановлюють коло осіб, безпосередньо винних у знищенні захисної споруди, та з’ясування обставин, за яких будівля, де була розташована захисна споруда, вибула з державної власності.

Нагадаємо, у квітні цього року Київська міська державна адміністрація оновила карту, де вказані адресні місця укриттів (бомбосховищ) у підземному просторі.

Раніше повідомляли, що сотні захисних споруд цивільного захисту (бомбосховищ) столиці не готові до використання за прямим призначенням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: