Киянам розповіли, кого не пустять в метро після відновлення роботи

Киянам розповіли, кого не пустять в метро після відновлення роботи
Кожні три години на салонах транспортних засобів повинні проводити дезінфекцію

Відновлення роботи столичного метрополітену заплановано на 25 травня, понеділок. Однак скористатися транспортом зможуть не всі

Станції столичного метро в разі скупчення пасажирів будуть повністю або частково закривати на вхід. Як повідомляє прес-служба міськдержадміністрації, про це йдеться в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №47.

Пасажирів будуть допускати в транспорт при наявності захисної маски. Кожні три години на салонах транспортних засобів повинні проводити дезінфекцію, а вагони метрополітену повинні дезінфікувати під час заходу поїздів в електродепо і на пункти технічного обслуговування.

Також дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, в приміщеннях станцій для пасажирів на платформах, у вестибюлях і приміщеннях станцій метрополітену, а також обов’язково перед відкриттям станцій метро.

Крім того, в метрополітені повинні забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході в приміщення станцій і при виявленні візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – повинні проводити температурний скринінг.

Не повинні допускати в метро пасажирів з температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.

«У підземці також повинні забезпечити санітарні відстані не менше 1,5 метра між пасажирами в чергах до кас і терміналів самообслуговування, на платформах і в вестибюлях станцій. В разі скупчення пасажирів – обмежувати кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) з метою дотримання санітарних відстаней «, – йдеться в повідомленні.

В КМДА нагадали, що, згідно з рішенням постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наземний громадський транспорт столиці відновлює свою роботу з 12.00 23 травня, метрополітен – з 25 травня.

Нагадаємо, у столичному метро нанесли розмітку для пасажирів.

Як повідомлялося, Київ відсьогодні відновлює роботу наземного пасажирського транспорту та роботу магазинів площею до 1000 кв. м. Так, наземний пасажирський транспорт відновить роботу сьогодні о 12:00.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: