Кияни знизили споживання електроенергії у 2019 році

Кияни знизили споживання електроенергії у 2019 році

Киянам радять встановлювати довозонні лічильники для економії електроенергії

Компанія-постачальник електроенергії YASNO заявляє, що її клієнти з електроопаленням майже вдвічі скоротили енергоспоживання. У 2019 році вони використовували у середньому 1402 кВт∙год щомісяця у порівнянні з 2143 кВт∙год у 2018 році. 

Домогосподарства без електроопалення майже не змінили середньомісячне споживання: 183 кВт∙год та 194 кВт∙год відповідно. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Зазначається, що однією з причин зниження електроспоживання стала тепла погода взимку, а відтак і сум у платіжках для населення, що проживає в будинках з електроопаленням.

У компанії зазначили, що зменшити витрати на електроенергію незалежно від пори року та погодних умов можна, встановивши двозонний лічильник, з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія коштує вдвічі дешевше. У 2019 році в Києві кількість власників двозонних лічильників збільшилася на 30 тисяч, та наразі ними користуються близько 100 тисяч споживачів у столиці.

YASNO – постачальник електроенергії, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях. 

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підтримує скасування пільгової ціни на електроенергію для населення з 1 січня 2021 року.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: