Киянка, яка отримала платіжку за опалення на 53 тис. гривень, буде писати заяву до поліції

Киянка, яка отримала платіжку за опалення на 53 тис. гривень, буде писати заяву до поліції

Загалом за три місяці їй нараховано 90 000 гривень

Киянка Олена Тищенко, яка отримала за січень платіжку на 53 тисячі гривень, повідомила, що має намір звертатися до поліції із заявою на «Київтеплоенерго».

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна».

Власниця 4-кімнатної квартири поділилася з користувачами фотографією незвичної платіжки, згідно з якою їй потрібно заплатити 53 тисячі гривень за опалення у січні.

«Хтось стикався з вартістю опалення 355 грн за м кв.? Квартира 4-кімнатна спожила, за підрахунками КТЕ, в січні 39 Гкал! Лічильник є, але поки не опломбований. Реальне споживання 1.5 Гкал! До оплати майже 53 тис. грн. Поділіться досвідом, що з цим робити?» - пише Олена.

Журналісти вирішили зв'язатися із киянкою, щоб та розповіла подробиці такої квитанції.

«Я вважаю себе потерпілою від рук «Київтеплоенерго» в тому, що вони займаються шахрайством і неправомірно нарахували мені за місяць 39 Гкал. Це позначає суму 52 932 грн. Попередня квитанція становила в січні 19 Гкал і суму 24 тис, і за грудень 7 Гкал – 12 198 грн. Таким чином я постраждала на 90000 грн. Я буду звертатися в поліцію», - повідомила жінка.

Також вона планує подати заяву за шахрайство та вимагатиме відшкодування моральної шкоди, адже Олена не спить вже три доби і страждає від підвищеного тиску.

Водночас заступник голови правління ОСББ «Русанівська Затока» Світлана Терещенко пояснила, що такі платіжки - не помилка, тому що в їхньому будинку встановлена система диспетчеризації всіх лічильників на тепло. В будинку 177 квартир і відповідно 177 лічильників, за якими щомісяця збирають всю інформацію: яка квартира і скільки Гкал спожила.

«Квартира Олени на момент, коли їй виставили платіжку 53 тис. грн, на той момент у неї всього за 3 місяці було спожито 5 Гкал, це трохи більше 8 тис. грн, а не 90 тис., які виставили в платіжці. Я думаю, що тут не помилка, а просто всі місця загального користування, де у них йшов небаланс, всі тепловтрати з нашого дому пішли в платіжку Олени», - додала заступник голови ОСББ.

Як пояснили в «Київтеплоенерго», таку платіжку киянка отримала, оскільки її квартира - єдина в будинку «без взятого на комерційний облік приладу обліку теплоенергії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: