Киянка за підробленими документами заволоділа квартирою померлої жінки

Киянка за підробленими документами заволоділа квартирою померлої жінки
Шахрайка зареєструвала право власності на квартиру померлої жінки
фото з відкритих джерел

Правоохоронці заарештували майно, привласнене жінкою

Столичні правоохоронці повідомили про підозру мешканці столиці у заволодінні шляхом обману квартирою, що мала бути визнана відумерлою спадщиною. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Встановлено, що підозрювана, проживаючи у житловому будинку по вул. Мартиросяна у Києві, дізналася про те, що її сусідка (жінка похилого віку, 1937 р. н.) померла, та вирішила заволодіти її квартирою шляхом обману та використання завідомо підроблених офіційних документів.

Так, знаючи, що померла жінка була самотньою, підозрювана організувала підроблення офіційних документів, які підтверджують неіснуючі родинні зв’язки (свідоцтво про народження на ім’я підозрюваної та начебто її матері, а також свідоцтва про смерть начебто матері підозрюваної), з яких вбачалось, що підозрювана є племінницею померлої.

Вказані документи підозрювана подала приватному нотаріусу, який, не усвідомлюючи протиправність її дій, завів спадкову справу та в подальшому видав підозрюваній свідоцтво про право на спадщину, на підставі якого за останньою зареєстровано право власності на квартиру померлої жінки.

За результатами досудового розслідування підозрюваній інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

На майно, що стало предметом вчиненого кримінального правопорушення, накладено арешт. Його вартість, відповідно до висновку оціночної будівельної експертизи, становить понад 750 тис. грн.

До слова, Київська міська прокуратура в судовому порядку повернула столичній громаді будівлю кінотеатру «Молодіжний» у Святошинському районі міста, яка у незаконний спосіб вибула з комунальної власності на користь приватних осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: