Кличко: Київ готується до надзвичайної ситуації через агресію РФ

Кличко: Київ готується до надзвичайної ситуації через агресію РФ
Мер Києва Віталій Кличко організовує цивільну оборону
фото з відкритих джерел

Кличко просить Німеччину підтримати постачання оборонної зброї Україні

Через загрозу нападу Росії Київ готується до надзвичайної ситуації. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у коментарі, опублікованому в німецькій газеті Bild 14 грудня.

«У моєму рідному Києві ми готуємося до можливої надзвичайної ситуації, і я як мер організовую цивільну оборону. Ми активізували роботу з набору та підготовки резервістів», - сказав Кличко.

Мер зазначив, що Україна терміново потребує міжнародної солідарності та військової допомоги, і новий уряд ФРН має надати їй підтримку у зв'язку з побоюваннями можливого нападу Росії.

«Новий уряд Німеччини повинен зрозуміти, що допомога нашій країні ще ніколи не була такою важливою», – сказав Кличко, висловивши впевненість у тому, що ФРН має підтримати постачання оборонної зброї Києву за лінією Північноатлантичного альянсу.

«Ми не дозволимо Росії повернути нас до радянської імперії, в якій народ України не хоче бути. Ми - європейська країна, яка як ніколи потребує європейської підтримки», – резюмував Кличко.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив Росію про наслідки для «Північного потоку-2» у разі вторгнення в Україну. При цьому він підкреслив, що його уряд виступає за непорушність кордонів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: