Кличко пообіцяв «якнайшвидше» ліквідувати наслідки негоди у Києві

Кличко пообіцяв «якнайшвидше» ліквідувати наслідки негоди у Києві
Віталій Кличко на місці пошкодження ділянки шляхопроводу на перетині вулиць Олени Теліги та Кирилівської

За кілька годин стихії в Києві випала тримісячна норма опадів

Мер Києва Віталій Кличко виїхав на перехрестя вулиць Олени Теліги та Кирилівської, де в результаті сильної зливи частково зруйновано ділянку шляхопроводу, яка закрита на капітальний ремонт.

Мер запевнив, що із ситуацією, яка сталася, впораються в короткий термін.

«Великий потік води вимив пісок з ділянки шляхопроводу, де відбуваються  роботи з капітального ремонту. У зв’язку із цим пошкоджено частину конструкції. Завтра, після детального обстеження, у нас буде більше інформації: на скільки у нас затримується здача в експлуатацію цього об’єкту. Зараз керівник «Київавтодору» запевнив мене, що затримка буде на 2-3 тижні. Дуже добре, що ніхто не постраждав. І ми робимо все, щоб якнайшвидше вирішити ці проблеми, які спричинила стихія в місті», - цитує Кличка прес-служба мера столиці. 

Також Кличко прокоментував ситуацію в інших частинах Києва: на станціях метро «Лівобережна», «Дорогожичі» та «Шулявська».

Так, за його словами, на багатьох вулицях застарілі зливостоки не пристосовані на таку кількість води, адже за кілька годин стихії в Києві випала тримісячна норма опадів. 

«Справді, є проблеми на «Лівобережній». У нас цього року заплановані там роботи з облаштування системи зливостоків, оскільки старі не справляються з такою кількістю води. До кінця цього року нова система на Лівобережці буде», - відзначив Кличко.

Що стосується «Дорогожичів» і «Шулявської», де відбулося сильне підтоплення, мер зазначив, що подібна ситуація - надзвичайна.

«Коли вода зійде, зможемо встановити точну причину, чому так сталося. Зараз же знаємо, що знеструмлення стало причиною того, що помпи припинили відкачувати воду. Велика вірогідність, що сталося це через вимкнення електроенергії під час грози», - зазначив мер.

Нагадаємо, через грозу і дощ у Києві25 липня  виявилися затопленими численні підземні переходи, були повалені дерева, зламані дахи гаражів. 

На вулиці Олени Теліги внаслідок сильної зливи частково обвалився насип під конструкцією шляхопроводу через вулицю Кирилівську.

Повідомялося, що в КМДА вирішується питання щодо подальшої долі моста.

Також аеропорт «Київ» перетворився на «річковий вокзал».

Як повідомлялося, 23 липня після зливи жителі Києва «плавали» на машинах по вулиці Митрополита Шептицького біля станції метро «Лівобережна».

Директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко під час прес-конференції у «Главкомі» розповів, що основними причинами затоплення Києва після дощів є засмічення зливних колодязів, надмірна кількість опадів, неправильно прокладена зливна каналізація, а також невихованість киян, які залишають за собою сміття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: