Кличко розповів, коли і як завершиться навчальний рік у Києві

Кличко розповів, коли і як завершиться навчальний рік у Києві

Всі столичні заклади освіти продовжують працювати в режимі дистанційного навчання

Навчальні заклади Києва та учні мають бути готові до завершення навчального року дистанційно. Про це мер столиці Віталій Кличко сказав під час онлайн-пресконференції.

«Карантин в Україні продовжили до 11 травня – відповідне рішення уряд ухвалив учора. І це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. Міністерство освіти вже надало роз’яснення для всіх закладів освіти. Ознайомитися з ними можна на сайті міністерства», - повідомив мер.

«Сьогодні всі столичні заклади освіти продовжують працювати в режимі дистанційного навчання, онлайн-занять. Для цього є всі можливості. Нагадаю, що саме столиця першою впровадила і телеуроки, аби учні старших класів могли скласти ЗНО і підготуватися до вступу у вищі навчальні заклади», - зазначив Кличко.

Він також наголосив, що, згідно з наказом Міністерства освіти, оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, табелів навчання учнів має бути завершене навчальними закладами не пізніше 15 червня. 

Учням 1-8-х і 10-х класів, які планують поміняти заклади освіти, рекомендовано надіслати копії документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа надати у вересні 2020 року.

«Щодо ЗНО. І Міністерство, і місцева влада проводять консультації, аби розробити оптимальний алгоритм дій, щоб вступна кампанія у вищі навчальні заклади України відбулася», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій повідомила, що українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Раніше Міносвіти вже скасувало державну підсумкову атестацію для 4 та 9 класів.

Крім того, у Міністерстві склали два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії у залежності від тривання карантину.

До відома, Міністерство освіти пояснило учителям, як виставляти учням оцінки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: