Минулого року Київ заробив на туристах рекордні кошти

Минулого року Київ заробив на туристах рекордні кошти
Київ стає все більш цікавим для іноземних туристів

Дохід від туристичного збору за минулий рік зріс на понад 30 млн грн у порівнянні з 2018-м

Доходи Києва від туристичного збору за 2019 рік склали понад 63 мільйони гривень. Це майже вдвічі більше у порівнянні з 2018 роком. Про це повідомила заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда.

«Дохід від туристичного збору за минулий рік зріс на понад 30 мільйонів гривень. Якщо у 2018 році ця сума складала 32,9 млн гривень, то за 2019 рік місто отримало рекордні 63,6 млн гривень при запланованих 35 млн. Це є свідченням того, що Київ стає все більш цікавим для туристів як з України, так і з-за кордону, а також того, що туристична галузь є дуже перспективною для столиці», – зазначила Хонда.

За її словами, минулого року найбільше іноземних туристів до Києва приїхало з Білорусі, Ізраїлю, США, Німеччини та Туреччини. Також спостерігається помітне зростання іноземних туристів з Індії, Канади та Швеції.

Згідно із затвердженим Київською міською радою рішенням ставка туристичного збору у 2019 році становила 0,4% від розміру мінімальної заробітної плати (на 1 січня 2019 року – 4173 грн) для внутрішнього туризму та 1% – для в’їзного туризму. Тобто для внутрішнього туриста – 16 грн 69 копійок, а для в’їзного – 41 грн 73 копійки за добу.

Кошти від туристичного збору будуть спрямовані на розвиток туристичної сфери у столиці, створення комфортного та сучасного сервісу для гостей міста.

Раніше повідомлялося, що за січень-вересень 2019 року столицю відвідало 1,5 млн іноземних туристів. Крім того, Київ прийняв ще 2,2 млн українських відвідувачів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: