На учасників столичного маршу за права жінок напали після акції

На учасників столичного маршу за права жінок напали після акції
Одна з постраждалих учасниць маршу за права жінок у Києві

Нападів зазнали щонайменше п'ятеро жінок

Щонайменше п'ятеро жінок постраждали унаслідок нападу після закінчення Маршу за права жінок в Києві. Як повідомила «Громадському» організаторка акції Олена Шевченко, один з нападів стався біля Бесарабської площі, поблизу Київської міської державної адміністрації, де і закінчилася акція.

«Напали після закінчення акції. Відомо зараз про мінімум п’ять людей. Поки збираємо інформацію», — розповіла Олена Шевченко.

Вона прибула до відділку поліції — за її словами, на неї складають адміністративний протокол.

«Протокол складають нібито через один з плакатів. Кажуть, що була гола жінка з тризубом, це знущання над державними символами. Я цього плакату не бачила», — сказала Шевченко.

Одна з учасниць Маршу опублікувала фотографію, її обличчя в зелених плямах. Вона стверджує, що на неї напали представники ультраправих сил. Ще одна учасниця акції повідомила, що на неї напали із газовим балончиком.

Постраждала Ельміра Мусаєва розповіла Громадському про напад на неї.

«Я з подружкою пішла поїсти. Мій транспарант — рожевий, з написом «Без рівності немає майбутнього» — вже був згорнутий. На вулиці Басейній біля нас почали пробігати хлопці близько 25 років, одягнені в спортивні штани, хтось у балаклавах і з білими шнурками на берцях. Вони переслідували мене з подругою. Потім вони підбігли зі спини і вилили просто на голову зеленку. Люди не відреагували, а хлопці, сміючись, втекли», - розказала вона.

За словами дівчини, зараз з нею все добре та вона перебуває в безпечному місці.

Нагадаємо, сьогодні у Києві пройшов марш за права жінок.

В Ужгороді напали на учасників акції за права жінок. Учасників акції облили червоною фарбою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: