Навчальні заклади Києва розроблять чотири моделі роботи під час карантину

Навчальні заклади Києва розроблять чотири моделі роботи під час карантину

Кожен заклад підбиратиме індивідуально форму організації навчання

Освітні установи столиці повинні напрацювати та мати в своєму арсеналі чотири моделі роботи закладу під час карантинних обмежень. Про це сказала директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян під час Серпневої педагогічної онлайн-конференції.

«Одного універсального рішення для всіх закладів освіти – садків, шкіл, закладів професійної, позашкільної чи вищої освіти – не існує. Кожна установа має напрацювати свої чотири моделі роботи та розділити їх за рівнями епідемічної небезпеки. Підбирати форму організації навчання потрібно індивідуально, при цьому  враховуючи різні показники: від проєктної потужності закладу освіти до рівня колективного здоров’я учасників освітнього процесу», – розповіла Фіданян.

У вересні всім педагогам і батькам необхідно об’єднатися задля недопущення появи та розповсюдження хвороби. Оскільки більшість школярів/студентів не збиралася разом понад п’ять місяців, буде важко стримати їх від близького контакту. У цей час вкрай важливим стає питання дотримання правил гігієни та протиепідемічних заходів. 

Нагадаємо, що в Києві освітні установи кардинально відрізняються один від одного, як за архітектурними особливостями, так і за кількістю учасників освітнього процесу. Наприклад, у столиці 2 одногрупових садки, 11 – двогрупових та 8 – тригрупових. Кожен п’ятий садочок – шестигруповий. У той же час 45% садків – потужністю від 10 до 16 груп.

Кожна третя школа у столиці має потужність менше 500 учнів, а кожна п’ята – понад 1 тис. учнів. Та навіть при однаковій потужності закладів реальна наповнюваність їх суттєво відрізняється. Так, у місті є дві школи проєктною потужністю 1080 учнів, проте в одній навчається лише 350 дітей, а в іншій – 2445.

Майже 80 тисяч дітей відвідують заняття в позашкільних закладах міста.

11 закладів професійних освіти (практично кожен другий) мають гуртожитки, де проживають студенти та викладачі.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці навчальний процес повинен розпочатися 1 вересня у зрозумілому для суспільства форматі навчання, але в нових умовах, із дотриманням усіх правил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: