Названо дату відключення опалення в Києві

Названо дату відключення опалення в Києві

Столична влада не чекає 15 квітня для завершення опалювального сезону

У Києві з 5 квітня розпочнуть процес відключення опалення у житлових будинках. Підписано відповідне розпорядження Київської міської держадміністрації № 556.

За даними Українського гідрометцентру, вже з наступного тижня середньодобова температура становитиме вище +8 градусів за Цельсієм, що дає підстави завершити опалювальний сезон. А на згортання системи централізованого опалення з протяжністю теплових мереж понад 2,7 км необхідно 2-3 дні.

«Тому процес припинення теплопостачання ми розпочинаємо вже зараз, щоб відключення відбулося синхронно суттєвому потеплінню, яке очікуємо вже з вівторка. Ми вкотре не чекаємо традиційного 15 квітня для завершення опалювального сезону, щоб кияни змогли максимально зекономити кошти. Особливо враховуючи складний фінансовий стан в умовах жорсткого карантину та низки обмежень, що покликані вберегти містян від коронавірусної інфекції», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, 24 березня столична влада за ініціативи міського голови ухвалила рішення про відключення опалення у школах та садочках. У зв’язку із протиепідемічними заходами це необхідний крок, який дасть змогу зменшити навантаження на бюджет та перенаправити кошти на боротьбу з інфекцією.

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що опалювальний сезон у Києві може закінчитися вже в кінці цього тижня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: