Оперативники перекрили канал постачання зброї до Києва (фото, відео)

Оперативники перекрили канал постачання зброї до Києва (фото, відео)
В автівці полтавчанина правоохоронці вилучили два автомати
Фото: Нацполіція

Правоохоронці затримали автівку, в якій полтавчанин транспортував зброю до столиці

Під час реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 задокументувати злочинну діяльність мешканця міста Полтави. Чоловіка затримали за підозрою у постачанні зброї до столиці. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили деталі злочинного плану полтавчанина та затримали його на в’їзді до Києва.

«Ми з’ясували, що чоловік везе «товар» у своїй автівці, яку зупинили для перевірки. Під час невідкладного обшуку у багажнику ми виявили та вилучили предмети, схожі на автомати системи Калашникова АКМ та АКСУ калібру 5.45. За висновком експертизи, вилучені предмети належать до бойової нарізної вогнепальної зброї. Крім того, за місцем мешкання фігуранта ми вилучили набої різного калібру», – розповів начальник відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився мешканець Полтави, 1974 року народження, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру та суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 45 тис. грн. За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: