Отруєння собак у Гідропарку: правоохоронці розпочали кримінальне провадження

Отруєння собак у Гідропарку: правоохоронці розпочали кримінальне провадження

Після прибуття екіпаж рятувальників витяг собаку з води

фото: Kyiv Animal Rescue Group

За фактом жорстокого поводження з тваринами на столичному Гідропарку, де невідомі отруїли собак, розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє «Київ оперативний» у Facebook.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини події та встановлюють осіб, причетних до злочину. Триває досудове розслідування.

«До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що у парку культури та відпочинку «Гідропарк» невідомі особи отруїли двох безпритульних собак. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала подію та вилучила труп загиблої тварини для проведення експертизи. Інша собака перебуває у ветеринарній лікарні», – зазначається у повідомоленні.

Наразі собачка на ім'я Марта госпіталізована у критичному стані до клініки. Про врятовану тварину розповіли столичні рятувальники Kyiv Animal Rescue Group в Facebook.

Як розповіли рятувальники, одна із собак була вже якийсь час мертва, але місцевий який повідомив про песика – відмовлявся в це вірити і бачив у собаці ознаки життя.

Друга собака була живою, вона лежала у глибокій калюжі. Після прибуття екіпаж витяг собаку з води.

«Після надання першої допомоги на місці тварину з ознаками отруєння госпіталізована у критичному стані до клініки Алден-Вет під кураторством Команди. Назвали Марта. У неї була настільки низька температура тіла, що її не могли вимірювати», – розповіли рятувальники. Через добу собака зможе ходити самостійно, але в неї ще млявість, дезорієнтація і криваві виділення з носа і заднього проходу.

Наразі Марта перебуває на спільному кураторстві Команди та ДТП Київ.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань Дніпровського управління поліції за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Київщині виявлено небезпечну хворобу тварин. Як повідомлялося, у Вінниці, неподалік від входу до автовокзалу виявили двох мертвих собак. Одна із тварин була зі слідами крові. За цим фактом поліція розпочала розслідування, встановлюють обставини загибелі тварин і осіб, причетних до злочину.

До слова, у Кропивницькому собаки допомагають у реабілітації дітей з інвалідністю. Це собаки кінологів із поліції області. Для занять обирають дружелюбних і лагідних тварин, такий вид реабілітації називається каністерапія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: