Прокуратура намагається повернути Києву квартиру, якої заволоділи шахраї

Прокуратура намагається повернути Києву квартиру, якої заволоділи шахраї

Шахраї заволоділи квартирою шляхом підроблення документів

Київська місцева прокуратура № 9 через суд вимагає поновити майнові права столичної громади на квартиру у Солом’янському районі Києва вартістю понад 500 тис. гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Так, невстановлені досудовим розслідуванням особи, скориставшись тим, що у пенсіонерки, яка померла у 2009 році немає родичів та спадкоємців, підробили від її імені договір купівлі-продажу квартири, за яким вона начебто відчужила своє житло у 2017 році, та зареєстрували право власності на неї через «чорного» реєстратора.

Завдяки втручанню місцевої прокуратури на квартиру накладено арешт з метою недопущення її подальшого продажу, а також вжито заходів представницького характеру в інтересах територіальної громади шляхом подачі позову про визнання угоди недійсною, скасування державної реєстрації, визнання квартири відумерлою спадщиною та повернення її громаді Києва.

Крім того, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство), процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура № 9.

Як повідомлялося, Київською місцевою прокуратурою № 10 повідомлено про підозру мешканцю міста Львів у шахрайському заволодінні квартирою у Шевченківському районі Києва загальною вартістю понад 10 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: