Рейтинг забруднення повітря у Києві впав до «помірного»

Рейтинг забруднення повітря у Києві впав до «помірного»

Станом на 14:20 неділі Київ займає 27-е місце за рівнем забруднення повітря з індексом 68

Вранці Київ посідав третю сходинку у світовому рейтингу забрудненості повітря

Київ опустився на 27-е місце у світовому рейтингу забруднення повітря у містах, тепер ситуація в столиці описується як «помірна».

Про це свідчать дані ресурсу Iqair, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

Станом на 14:20 неділі Київ займає 27-е місце за рівнем забруднення повітря з індексом 68.

1_28

При цьому зовсім нещодавно – о 23:30 суботи українська столиця займала 1 місце за рівнем забруднення повітря з індексом 255. Ситуація характеризувалася як «дуже шкідлива для здоров’я».

А ввечері 16 квітня індекс забруднення повітря Києва складав 380 одиниць – позначка «небезпечно».

Нагадаємо, сьогодні, станом на 06:26 Київ посідав третю сходинку у світовому рейтингу забрудненості повітря. Гірша якість повітря лише у Шанхаї та столиці Саудівської Аравії Ріяді.

2_12

Нагадаємо, напередодні ввечері Київ повернувся на перше місце рейтингу міст з найбільш брудним повітрям. Індекс забруднення повітря в Києві становив 255 пунктів.

Зазначимо, що станом на 20:00 18 квітня індекс забруднення повітря в Києві становив 100 пунктів, коли як вранці в суботу цей показник становив 361 пункт (дуже високий рівень небезпеки) при нормі в 50 пунктів.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині й є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. Жителів декількох згорілих сіл у цьому регіоні евакуювали. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні вже 43 нежитлових і 38 житлових будинків.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Також метеоролог пояснив причину смогу у Києві. «Забруднення, яке ми спостерігаємо у місті Києві, жодним чином не пов’язане із Зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а є наслідком переміщення повітряних мас із території Житомирської області, де відмічаються найбільші площі пожеж», – сказав фахівець.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: