Ремонт моста, що посипався на Осокорках, зірвався рік тому через брак грошей

Ремонт моста, що посипався на Осокорках, зірвався рік тому через брак грошей
24 червня уламки шляхопроводу на Осокорках обвалилися на автомобіль
Фото: Інформатор

У вересні минулого року було оголошено тендер на протиаварійний ремонт мосту очікуваною вартістю 23,67 млн грн

У бюджеті Києва ще восени 2018 року не знайшлося коштів на ремонт шляхопроводу біля станції метро «Осокорки», уламки якого 24 червня 2019 року обвалилися на автомобіль. Про це свідчить інформація у системі ProZorro.

У травні 2018 року КП «Київавтошляхміст» замовило обстеження шляхопроводу на перетині вулиці Дніпровська Набережна і проспекту Миколи Бажана за 1,05 млн грн. За результатами обстеження «Київавтошляхміст»  у вересні оголосив тендер на протиаварійний ремонт мосту очікуваною вартістю 23,67 млн грн. Закупівлю мали фінансувати за бюджетною програмою «Утримання та розвиток мостів/шляхопроводів», однак у жовтні замовник відмінив тендер через скорочення видатків на ремонт мосту.

У березні 2019 року «Київавтошляхміст» удруге замовив обстеження шляхопроводу за 1,15 млн грн. 

Разом із тим, комунальна корпорація «Київавтодор» у квітні 2018 року замовила ТОВ «Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва» проект капремонту Дніпровської Набережної від «Осокорок» до будинку №21 за 3,40 млн грн. Його мають надати до липня 2019 року.

У завданні на проектування не сказано, що передбачається ремонт шляхопроводу. Проте в кошторисі до договору вказані об’єкти-аналоги (співставні об’єкти, використовувані для скорочення строків проектування), які включають будівництво транспортних розв’язок.

Крім того, нещодавно «Київавтодор» у капремонт вулиці Борщагівської включив також ремонт шляхопроводу «Індустріальний міст» на перетині з вулицею Вадима Гетьмана.

Отже, ймовірно, Дніпровську Набережну ремонтуватимуть разом зі шляхопроводом.

Як повідомлялося, 24 червня вранці в Києві біля станції метро «Осокорки» посипався шляхопровід: автомобіль Renault Duster постраждав від шматків бетону моста. 

Після цього Кличко звільнив в.о. директора комунального підприємства «Київавтошляхміст» Дмитра Котлубея і доручив департаменту транспорту Київської міської держадміністрації обстежити всі штучні споруди в Києві.

В інтерв’ю «Главкому» мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці 75 мостів знаходяться в передаварійному стані. 

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: