СБУ виявила агітатора сепаратистів у Києві

СБУ виявила агітатора сепаратистів у Києві
Правоохоронці виявили матеріали, що підтверджують зв’язок інтернет-пропагандиста з проросійськими громадськими об’єднаннями, банківськими установами РФ, а також журналістське посвідчення одного з російських видань

Агітатор публікував матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні

Житель столиці встановив зв’язок з проросійським громадським рухом, який використовується спецслужбами РФ, стверджують в СБУ.

Співробітники Служба безпеки України блокували в Києві діяльність пропагандиста, який поширював через Інтернет сепаратистські заклики та ідеї так званого «русского мира». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«За даними слідства, житель столиці встановив зв’язок з проросійським громадським рухом, який використовується спецслужбами РФ для ведення інформаційної війни проти нашої держави. За завданням кураторів він розміщував у мережі Інтернет матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні», – йдеться в повідомленні.

Стверджується, що за проведену роботу агітатор отримував кошти на банківські картки фінансових установ РФ.

Правоохоронці виявили матеріали, що підтверджують зв’язок інтернет-пропагандиста з проросійськими громадськими об’єднаннями, банківськими установами РФ, а також журналістське посвідчення одного з російських видань.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею про дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч.2 ст.109 КК України). Тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, бойовики запустили фейк про коронавірус у Збройних силах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: