Стало відомо, у скількох лікарів столичного Медмістечка виявлено коронавірус

Стало відомо, у скількох лікарів столичного Медмістечка виявлено коронавірус

Лікарня №6 нових пацієнтів не приймає

Київська міська лікарня №6 продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в терміновому порядку, в тому числі, і з пневмоніями. Але нових пацієнтів не приймає. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Щодо інформації, яка з'явилася в ЗМІ про нібито закриття міської лікарні № 6. Медзаклад продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в ургентному порядку. В тому числі, і з пневмоніями. Але нових пацієнтів на сьогодні не приймає. Так, серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, є медики з шостої лікарні - 15 медпрацівників. Більшість з них лікуються вдома, під контролем лікарів», - сказав Кличко. 

Він зазначив, що в стаціонарах київських лікарень від коронавірусу сьогодні лікуються 19 медичних працівників. 

Загалом, на самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зокрема, це - медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, у яких потім виявили Covid-19. 

«Нагадаю, зараз всіх киян з діагнозом пневмонія обов'язково тестують на коронавірус. А в усіх медичних закладах, звідки лікарів відправили на самоізоляцію чи лікування, провели протиепідемічні заходи. Та тимчасово призупинили ургентну госпіталізацію в ці медичні заклади. Всі медики, які контактували з хворими, проходять обов’язкове ПЛР- тестування на Covid-19», - додав Кличко. 

Як повідомлялося, станом на ранок 16 квітня, у Києві підтверджено 644 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. Зазначається, що у Києві серед хворих на коронавірус одужали 27 людей. 

Раніше один відомий сайт повідомив, що Київську міську клінічну лікарню №6 закрили через раптовий спалах коронавірусу Covid-19. При цьому ні кількість пацієнтів, ні стан здоров'я інфікованих не вказувалися.

Джерела «Главкому» у Київській міській держадміністрації повідомили, що у Київській міській клінічній лікарні №6 масового захворювання на коронавірус серед медперсоналу немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: