Столична поліція «накрила» конвертаційний центр, зі щомісячним оборотом 100 млн гривень (ФОТО)

Столична поліція «накрила» конвертаційний центр, зі щомісячним оборотом 100 млн гривень (ФОТО)

За 10–12% від суми конвертування центр надавав послуги з легалізації незаконно отриманих коштів підприємствам реального сектора економіки. Наразі на 25 рахунків товариств накладено арешт

Оперативники департаменту захисту економіки Нацполіції викрили діяльність групи осіб, які організували у столиці конвертаційний центр, через який щомісяця проходило 100 мільйонів гривень.

Слідчі Головного слідчого управління НПУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Під час слідства працівники департаменту встановили, що до складу «конверту» входило понад 30 суб'єктів господарювання, зареєстрованих на підставних осіб.

Злочинна організація надавала послуги з формування незаконного податкового кредиту та конвертації коштів у готівку з наданням підтверджувальних документів про проведення фінансово-господарських операцій. Послугами конвертаційного центру користувалися підприємства реального сектора економіки, сплачуючи 10–12% від суми, яка виводилась ними у тінь. Економічні відносини проводились з фіктивними підприємствами.

3 листопада оперативники департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели санкціоновані обшуки в офісах конвертаційного центру та складах, де зберігалася чорнова бухгалтерія та печатки фіктивних фірм.

Поліцейські вилучили комп'ютерну техніку, 33 мобільних телефони, банківські карти, фінансово-господарську документацію та чорнові записи, що підтверджують незаконну діяльність, а також 45 печаток суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, в тому числі нерезидентів України.

Наразі на 25 рахунків фіктивних підприємств накладено арешти.

За організацію та проведення фіктивного підприємництва Кримінальним кодексом України передбачено штрафні санкції від 51 тисячі до 85 тисяч гривень, за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: