Суд не зміг зачитати обвинувальний акт щодо фігуранта справ Майдану Крисіна

Суд не зміг зачитати обвинувальний акт щодо фігуранта справ Майдану Крисіна
Фігурант справи про тортури під час Майдану Юрій Крисін

Суддя призначила наступне засідання на 24 січня

Суд не зміг 14 січня продовжити слухати справу Юрія Крисіна, обвинуваченого у протидії учасникам Євромайдану та катуванні активістів.

Під час засідання Крисін, який був на зв’язку із колонії за допомогою відеоконференції, заявив, що подав два клопотання, але не пояснив, про що йдеться в них. Згодом стало відомо, що в одному з них йдеться про відмову від послуг адвоката Ігоря Василенка.

«Я передав до суду два клопотання. Без інших двох захисників ми розпочати не зможемо засідання. Оголосити суть їх не можу. Я хочу ознайомитись з матеріалами справи, я не читав ще жодного аркуша справи», — сказав він.

Також Крисін виступив проти зачитування обвинувального акту на засіданні 14 січня.

Як повідомила суддя Олена Просалова, суд не може розглядати клопотання та зачитувати обвинувальний акт за відсутності захисника.

Прокурор Юлія Малашич наголосила, що сторона захисту зловживає своїми процесуальними правами. На її думку, захисники Крисіна «не налаштовані» на слухання справи.

Малашич нагадала, що всі троє адвокатів — Тетяна Гнатюк, Ігор Василенко та Євген Солодко — не з’явилися на минуле судове засідання без пояснення причини.

У підсумку суддя призначила наступне засідання на 24 січня. Водночас адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк заявила, що не зможе бути присутня на ньому, бо на цю дату в неї вже призначені інші засідання.

Нагадаємо, Юрія Крисіна, фігуранта справ про катування під час Майдану, а також про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, етапували із СІЗО у Києві до виправної колонії в Донецькій області у жовтні.

13 червня Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції для Крисіна, згідно з яким його засудили до чотирьох років умовно у справі Веремія, і змінив вирок на п’ять років ув'язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: