У Києві «під шумок» працювали підпільні гральні заклади (фото, відео)

У Києві «під шумок» працювали підпільні гральні заклади (фото, відео)
Правоохоронці викрили нелегальні гральні заклади
Фото: Нацполіція

Припинено діяльність трьох залів гральних автоматів

Столична поліція разом із працівниками столичного підрозділу стратегічних розслідувань викрила незаконну діяльність кількох залів ігрових автоматів, котрі функціонували у Шевченківському, Деснянському та Голосіївському районах міста. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Як зауважив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, незважаючи на те, що нині головним завданням правоохоронців є забезпечення охорони громадського порядку та виконання обмежувальних заходів із запобігання поширення коронавірусу, працівники поліції продовжують розкривати злочини та затримувати правопорушників. У тому числі не припиняють вести боротьбу з нелегальними гральними закладами.

Приміром, на вулиці Старовокзальній у Шевченківському районі столиці оперативники виявили приміщення з гральними автоматами, звідки вилучили 14 моніторів, 14 системних блоків, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та чекові апарати. Речові докази відправили на експертизу, результати якої долучать до матеріалів досудового розслідування.

Крім того, у ході проведення за ухвалою суду невідкладного обшуку у закладі на вулиці Радунській Деснянського району Києва співробітники поліції вилучили 15 системних блоків і таку ж кількість моніторів, а також спеціальне обладнання для здійснення заборонених ігор.

А у Голосіївському районі міста у гральному залі на вулиці Лятошинського правоохоронці провели невідкладний обшук за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1. У результаті звідти було вилучено 15 комплектів для грального бізнесу - монітори та процесори, 15 гральних столів, гроші, отримані від нелегальної діяльності.

«Функціонував заклад на належному рівні - біля приміщення працювала охорона, яка забороняла вхід стороннім особам, також всередині були встановлені відеокамери, котрі фіксували обстановку. Також на місці знаходилися адміністратори, які організували цей прибутковий «бізнес». На даний час на вилучене майно накладено арешт», - розповів начальник Голосіївського управління поліції Владислав Іщенко.

За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Санкція статті карається штрафом до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі правоохоронці встановлюють всіх причетних до незаконної діяльності осіб з метою притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: