У Києві суд зняв браслет із судді Голосіївського райсуду Новака

У Києві суд зняв браслет із судді Голосіївського райсуду Новака
Суддя Подільського суду у Києві, що попався на хабарі, отримав підозру

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Новака

Із підозрюваного детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака зняли електронний браслет.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського райсуду Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Новака після внесення ним застави в рамках запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Своєю чергою підозрюваний та його адвокат у судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечували, оскільки суддя дотримується всіх процесуальних обов'язків. Крім того, за словами адвоката, електронний браслет, який носить підозрюваний, в Україні не сертифікований, його вплив на здоров'я людини не з'ясований, а тому він може бути шкідливим для Новака.

Сам підозрюваний вказав, що браслет має багато помилкових спрацьовувань і за кожного такого спрацьовування він має спілкуватися з працівниками правоохоронних органів, щоб підтвердити своє місцеперебування. Це завдає масу незручностей членам його сім'ї та йому особисто, оскільки засіб контролю спрацьовує також і вночі.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив дію майже всіх обов'язків, крім носіння браслета.

У ході слідчих дій (обшуків), проведених детективами Національного антикорупційного бюро України спільно зі співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено частину одержаної неправомірної вигоди.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з жовтня 2017 року.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному у хабарництві судді Голосіївського районного суду Києва Андрію Новаку, а також визначив як альтернативу заставу у розмірі 120 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: