Власник квартири скандального будинку на Майдані власним коштом ремонтує дах (фото)

Власник квартири скандального будинку на Майдані власним коштом ремонтує дах (фото)
Розпочалися роботи з заміни покрівлі будинку на вул. Софіївській, 1 
Фото: Софіївська 1, Facebook

Жодних надбудов не відбуватиметься, запевняє власник квартири

Власник квартири у будинку за адресою вулиця Софіївська, 1 у Києві за власні кошти відновлює та термомодернізує дах будівлі, а також до кінця року планує відремонтувати під’їзди та провести благоустрій прибудинкової території за підтримки Відділу контролю за благоустроєм та КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва».

Про це повідомляється на сторінці будинку у Facebook.

9 квітня розпочалися роботи з заміни тимчасової покрівлі на постійну, а також термомодернізація даху.

«Оскільки роботи передбачають демонтаж металевої покрівлі та утеплення мінеральною ватою, будівельники зобов’язані на час ремонту забезпечити тимчасове накриття об’єкта, аби у разі дощу квартири мешканців не були затоплені. Зведення тимчасових дерев’яних конструкцій, які дозволять зафіксувати захисний тент над відкритим дахом, є необхідним заходом. Щойно ремонт покрівлі буде завершено, — усі допоміжні споруди та захисні тенти будуть негайно демонтовані», - йдеться в повідомленні.

Власник квартири запевняє, що жодних надбудов не відбуватиметься. Це підтверджує план ремонтних робіт, який розміщений на під’їздах. Усі дії проводяться виключно у правовому полі та згідно з державними будівельними нормами.

Станом на сьогодні вже було здійснено:

  • Демонтаж незаконних рекламних конструкцій на даху будинка; металеві рамки рекламних щитів важили більше 15 тон та несли додаткове навантаження на стіни;
  • Відновлення частини опорної стіни, яка була у аварійному стані внаслідок розміщення конструкції;
  • Часткова модернізація покрівлі новим залізом;
  • Відділом контролю за благоустроєм Шевченківської РДА та за кошти власника було розроблено схему комплексного благоустрою прибудинкової території, яка передбачає підземний сміттєзбірник за межами двору, встановлення квітника та воріт.

Найближчим часом власник квартири також планує:

  • Видалити графіті на стінах будинка;
  • Також власник квартири звернувся до відповідних органів із проханням привести у відповідність до норм зовнішню рекламу на фасаді будинка у самому центрі Києва.

Представники КМДА і Шевченківської РДА, до управління якої належить будинок, проінформовані щодо ситуації та контролюють відповідність ремонтних робіт нормам. Власник квартири має всі необхідні погоджувальні документи та акти. За кошти власника Відділом контролю за благоустроєм Шевченківської РДА було розроблено схему благоустрою прибудинкової території. Керуюча компанія Шевченківського району надає свою допомогу у заміні ліфтів у під’їздах 1 та 2.

Нагадаємо, восени 2019 року було виявлено надбудову у самому центрі Києва.

Шевченківське управління поліції Києва зареєструвало кримінальне провадження за фактом будівництва нового поверху на даху будинку на Майдані Незалежності.

Будинок по вул. Софіївська, 1 не є пам’яткою, проте знаходиться на території охоронної зони Софійського собору - пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.

Комунальне підприємство «Київблагоустрій» за підтримки поліції провело демонтаж незаконно зведених конструкцій.

У кінці березня 2020 року у соцмережі повідомили, що власник квартири у будинку на Софіївській, 1 знову почав зводити конструкції з дерев’яних елементів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: