Юлдашев намагається через суд повернутися в прокуратуру Києва

Юлдашев намагається через суд повернутися в прокуратуру Києва
Колишній прокурор Києва Сергій Юлдашев хоче поновитися на посаді

Суд розгляне справу у спрощеному режимі

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Сергія Юлдашева до столичної прокуратури.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ в.о. прокурора міста Києва від 23 квітня 2020 року, яким його було звільнено з прокуратури міста Києва. Також Юлдашев просить суд стягнути зі столичної прокуратури на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 24 квітня і до моменту фактичного поновлення на роботі. Про це повідомляє пресслужба Окружного адмінсуду.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними матеріалами.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка поновив Сергія Юлдашева на посаді прокурора Києва. 10 березня Юлдашев почав виконувати обов'язки.

Юлдашев був поновлений на посаді на підставі рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 лютого 2020 року. Суд визнав незаконним звільнення Юлдашева і ухвалив поновити на посаді.

Юлдашев обіймав пост прокурора Києва з 25 червня 2014 року по 23 березня 2015 року. Його звільнили під час другого етапу люстрації. Виявилося, що Юлдашев працював одним з керівників прокуратури Луганської області за часів Віктора Януковича.

У 2015 році проти Юлдашева відкрили кримінальне провадження за зловживання владою та отримання хабара.

Після призначення на посаду генпрокурора Ірина Венедіктова скасувала наказ про призначення Сергія Юлдашева прокурором Києва. Це сталося в кінці березня цього року.

На початку травня стало відомо, що Венедіктова призначила Романа Говду виконуючим обов’язки прокурора Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: