Зі столичного транспорту зникли кондуктори

Зі столичного транспорту зникли кондуктори
Штат кондукторів налічував до тисячі чоловік
Фото з відкритих джерел

Частина кондукторів посилила штат контролерів

Із 1 липня у наземному транспорті Києва вже немає кондукторів, які продають квитки на проїзд в тролейбусах, трамваях і автобусах. Як повідомили «Сьогодні» у «Київпастрансі», частина колективу переведена на іншу посаду.

«Посада кондуктора офіційно скасована. Частина співробітників, які виконували цю роботу, переведені на суміжні професії. А саме ними посилено штат контролерів, які перевіряють оплату проїзду в міському транспорті», – повідомили в комунальному підприємстві.

Там зазначають, що штат кондукторів налічував до тисячі чоловік. Частині з них довелося звільнитися, оскільки вони не підходять на роботу контролерами за віком.

На підприємстві закликають пасажирів справно оплачувати проїзд в міському наземному транспорті, оскільки контроль буде посилено на всіх маршрутах. До речі, штраф – 160 гривень.

Нагадаємо, проїзд у трамваях, тролейбусах, автобусах і фунікулері можна оплатити за допомогою е-квитка.

Як відомо, на сайті КМДА оприлюднили розпорядження, згідно з яким е-квитки повинні будуть запрацювати на всіх маршрутах громадського транспорту в Києві до 1 січня 2023 року.

Зараз е-квиток працює в метро і транспорті «Київпастрансу» (трамваї, тролейбуси, великі автобуси). За попереднім розпорядженням КМДА, система мала запрацювати в маршрутках до 1 липня 2021-го.

Також до кінця 2022 року відклали дослідницьку експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Спочатку цей етап повинні були завершити до 30 жовтня 2019 року. До кінця 2022 року відклали і видачу студентських та учнівських квитків, які є носіями електронного квитка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: