Китай виділяє $15 млрд на створення повного циклу виробництва водню

Китай виділяє $15 млрд на створення повного циклу виробництва водню

Китай прокладає зелений коридор для водневих технологій

Фото: h2-view.com

Інвестиційна програма розрахована на п'ять років

Пекінське муніципальне бюро економіки та інформаційних технологій (MBEIT) опублікувало дорожню карту на наступні п'ять років, яка націлена на створення виробничо-збутового ланцюжка в 1 млрд юанів ($15 млрд) до 2025 року, – повідомляє H2 View.

У рамках п'ятирічного плану MBEIT виявив кілька ключових аспектів ланцюжка створення вартості водню, які будуть розвиватися в Пекіні. Вони стосуються зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року: передбачається, що перевезення глядачів і обслуговуючого персоналу в гірські райони буде здійснюватися транспортними засобами на водневих паливних елементах.

У зв'язку з цим Пекін планує побудувати 37 додаткових водневих заправних станцій. Очікується, що виробництво водню в 2025 році досягне 135 тонн в день, що дозволить зайнятися експортом енергоносія майбутнього.

Нагадаємо, що до кінця року найбільший в Китаї виробник позашляховиків Great Wall Motor запланував запустити у виробництво свій перший водневий кросовер. Компанія розраховує випустити ряд моделей на водневих паливних елементах до зимових Олімпійських ігор, які повинні відбутися в Китаї наступного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: