G7 екстрено збереться для обговорення Афганістану: деталі

 G7 екстрено збереться для обговорення Афганістану: деталі
Борис Джонсон оголосив збір для обговорення ситуації в Афганістані та безпеки Європи
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що збере лідерів G7 для термінових переговорів через Афганістан

У цьому році у Великій сімці головує Великобританія. У неформальну організацію також входять Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон збере лідерів G7 для термінових переговорів щодо ситуації в Афганістані у вівторок.

«Життєво важливо, щоб міжнародне співтовариство працювало разом для забезпечення безпечної евакуації, запобігання гуманітарній кризі і підтримки афганського народу для закріплення досягнень останніх 20 років», – написав Джонсон у своєму Twitter.

[/TWITTER

Як повідомлялося, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в суботу, 21 серпня, відвідуючи табір афганських біженців в Іспанії, підтвердила факт контактів ЄС з ісламістським рухом «Талібан», який захопив владу в Афганістані.

Нагадаємо, що в Україну з Афганістану евакуювали відому режисерку Сахра Карімі.

У США вважають, що лідер терористичного руху «Талібан» Абдель Гані Барадар, який повернувся в Афганістан після майже 20 років вигнання, може очолити країну після падіння попереднього режиму.

Як повідомлялося, Вашингтон подякував іноземним урядам, які погодились прийняти громадян, евакуйованих з Афганістану, зокрема й Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: