Арестович заявив про початок третьої фази війни

Арестович заявив про початок третьої фази війни
фото з відкритих джерел

Терористичний акт росіян зумовив початок третьої фази війни

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що терористичний акт окупантів в Оленівці зумовив початок третьої фази війни. Про це Арестович сказав у розмові з російським адвокатом, журналістом Марком Фейгіним.

Радник керівника Офісу президента зазначив, що третя фаза війни є вирішальною, яка покаже подальший перебіг бойових дій в Україні.

«У цій війні є особливість. Фаза війни завжди змінюється через умовну Бучу. Ми заходимо в третю фазу війни через Оленівку. Вони по-іншому не можуть», – сказав Арестович.

На його думку, в наступній фазі окупанти хочуть здобути перевагу одразу на 5 напрямках. Однак він впевнений, що така тактика росіян буде програшною і вона зруйнує усі задуми окупантів щодо «прориву».

Нагадаємо, російські війська 29 липня обстріляли колонію №120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 40 людей, ще 130 – зазнали поранень.

Згідно з даними розвідки, акт тероризму з боку збройних сил окупанта здійснений руками найманців зі складу приватної військової компанії Вагнера (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина. 

Тим часом окупанти зробили зізнання в тому, що українських полонених в Оленівці вбила Росія.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

Також засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. За його словами, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Білецький наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. 

До слова, піротехніки помітили шокуючі деталі у відео з Оленівки.

Читайте також:

Окупанти розповіли, як влаштували удар по Оленівці: перехоплення СБУ 

Шокуючі кадри з Оленівки. Окупанти вбили десятки українських полонених

«Світ має визнати РФ державою-терористкою» – Кулеба про обстріл Оленівки

Офіс президента відреагував на жахіття в Оленівці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: